Dagens ord

Dagens ord den 26 december 2022: kommatecken

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 26 december 2022.

Det utvalda ordet denna dag är: kommatecken.


Synonymer till kommatecken

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet kommatecken är: komma.

Synonymerna är hämtade från Synonymerna.se, gå gärna in på ordets sida där för att hitta fler kommatecken synonymer.


Exempel på hur kommatecken kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "kommatecken" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten Exempelmeningar.nu, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på kommatecken i en mening.

  1. Ibland kan dock författare välja att använda ett inverterat kommatecken för att ange en eliderad vokal, som i ní ilé → n’ílé 'in the house'.  
  2. När emojin gjorde sitt intåg bland programmerare på 80-talet kom möjligheten att visa känslor igenom att skriva olika variationer av kommatecken, semikolon och parenteser.  
  3. När emojin gjorde sitt intåg på internet på 80-talet kunde människor äntligen visa känslor i sina e-postmeddelanden genom att skriva olika variationer av kommatecken, semikolon och parenteser.  

Denna sida uppdaterades senast 2022-12-26

Skriv en kommentar