Dagens ord

Dagens ord den 5 januari 2023: förolämpa

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 5 januari 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: förolämpa.


Synonymer till förolämpa

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet förolämpa är: förnedra, förödmjuka, kränka, kränkning, skymfa, såra.

Synonymerna är hämtade från Synonymerna.se, gå gärna in på ordets sida där för att hitta fler förolämpa synonymer.


Exempel på hur förolämpa kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "förolämpa" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten Exempelmeningar.nu, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på förolämpa i en mening.

  1. Thailands lèse-majesté-lagar går ut på att det är ett brott att förtala, förolämpa eller hotar kungafamiljen.  
  2. Att förolämpa den ryska presidenten är oacceptabelt och USA har ingen rätt att beskylla andra länder, enligt Antonov.  
  3. Ingen har rätt att förolämpa det ryska folket som besegrade nazisterna och förlorade mer än 25 miljoner människor, säger han enligt BBC och fortsätter:.  
  4. Han gjorde inte detta för att skapa kontrovers, diskriminera eller för att förolämpa barnen, säger en förälder till ett av Patys 13-åriga elever, till BFM TV.  
  5. Nu går du vidare till något annat, nämligen en debatt till synes om religion, om att förolämpa en religion och att häda, vilket inte är ett brott i Frankrike.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-01-05

Skriv en kommentar