Dagens ord

Dagens ord den 23 januari 2023: bevisföring

Varje dag väljer vi ut ett ord som vi dubbar till "dagens ord", och här kan du läsa mer om dagens ord den 23 januari 2023.

Det utvalda ordet denna dag är: bevisföring.


Synonymer till bevisföring

En sak som säger ganska mycket om ett ord är dess synonymer, och några exempel på synonymer till ordet bevisföring är: slutledning, resonemang, argumentation, argumenterande, uppvisande, ådagaläggande.

Synonymerna är hämtade från Synonymerna.se, gå gärna in på ordets sida där för att hitta fler bevisföring synonymer.


Exempel på hur bevisföring kan användas

Här nedan följer några exempel på hur ordet "bevisföring" kan användas när man använder det rent språkligt, eller i en text. Meningarna är hämtade från sajten Exempelmeningar.nu, klicka dig gärna vidare in på ordets sida där för att se fler exempel på bevisföring i en mening.

  1. Jag kan inte säga någonting emot det, men det behöver finnas en oberoende bevisföring, om det är satellitbilder eller fysiska bevis på plats.  
  2. IS har dock inte bistått med någon typ av bevisföring för att den misstänkte 29-åringen ska ha organiserats av eller ens haft någon kontakt med terrorgruppen.  
  3. Förtroendet för Rysslands bevisföring hos omvärlden är dock lägre än någonsin, efter Skripal-affären, och de nya uppgifterna avfärdas även av ryska försvarsanalytiker.  

Denna sida uppdaterades senast 2023-01-23

Skriv en kommentar